Terezin kolač
Sastojci
- 1.5 kg jabuka ili miješano jabuka i
krušaka
- 30 dag šećera
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- pola praška za pecivo
- 3 žlice tople vode
- tučeno slatko vrhnje
Priprema
Jabuke (i kruške) ogulite i izrežite na
kriške. Stavite ih u pleh i posujte
šećerom prst debelo. Pecite oko 20 minuta
na 200 oC.
Za to vrijeme pripremite biskvit. Mikserom tucite
6 žumanjaka sa 6 žlica šećera,
postupno dodajte 3 žlice vode i 6 žlica
brašna prosijanih s praškom za pecivo.
Vrlo oprezno (ne mikserom) umiješajte snijeg
od 6 bjeljanjaka.
Biskvitno tijesto prelijte preko jabuka i pecite
na 150oC još 20 minuta. Izvadite,
okrenite, hladno premažite tučenim slatkim
vrhnjem.
Kazalo