Sendviči sa slanim srdelama
Sastojci
- bijeli kruh narezan na kriške ili raspolovljena peciva
- maslinovo ulje ili omekšani maslac
- crne masline očišćene od koštica i nasjeckane
- crvene i žute paprike narezane na kolutove
- tanko narezane rajčice
- očišćene slane srdele
- kapari
- luk narezan na tanke kolutove
- vinski ocat ili linunov sok
- usitnjeni češnjak
- sol i papar
Priprema
Ako nemate ili ne volite neki od sastojaka, slobodno ga izostavite
ili ga zamijenite drugim!
Poškropite kriške kruha ili polovice peciva uljem ili namažite
maslacem. Posipajte češnjakom. Složite papriku, rajčice, luk, srdele
(oprez, da sve ne bude preslano!) i kapare. Poškropite octom i uljem,
po želji popaprite i poslolite. Preklopite drugim komadom kruha, dobro
pritisnite i stavite u plastičnu vrećicu da odstoji i da se prožmu
okusi barem pola sata.
Kazalo