Puding od kruha
Sastojci
- oko 0.5 kg bijelog kruha starog 1 dan
- 2.5 dl mlijeka
- 3 jaja
- 1 šalica šećera
- vanilin šećer ili ekstrakt vanilije
- 2 žlice cimeta
- 1 šalica grožđica
- 3 žlice rastopljenog margarina
Za preljev:
- 0.5 šalice šećera
- 12 dag maslaca
- 1 jaje
- 0.5 dl ruma
Priprema
Kruh narežite na kocke pa prelijte mlijekom. Pustite da odstoji.
Nakon pola sata dobro ga prognječite rukama tako da svi dijelovi
budu vlažni. Umiješajte šećer, vaniliju, grožđice i jaja. Pleh dobro
namažite margarinom pa u nj stavite smjesu. Poravnajte, pospite s
grožđicama i cimetom i pecite oko 40 minuta.
Za preljev kuhajte u posudi s duplim dnom otopljeni maslac pomiješan
sa šećerom, oprezno umiješajte tučeno jaje. Pazite da ne nastanu
grudvice. Miješajte na laganoj vatri dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Ohladite i umiješajte rum.
Puding narežite na kocke pa poslužite s preljevom.
Kazalo