Tijesto umijesite kao za kruh uz dodatak malo soli i maslinovog ulja.
Ostavite na toplom da ukisne.
U međuvremenu na laganoj vatri na maslinovom ulju pirjajte luk i
rajčice. Pirjajte svega 10 minuta, tek toliko da se "opusti".
Slane srdele očistite i izrežite za komadiće. Dignuto
tijesto podijelite na dva nejednaka dijela. Veći dio razvaljajte ga
da bude malo veće od lima za pečenje. Po njemu naslažite
komadiće srdela, prelijte ohlađenim umakom, pospite kaparima, posolite,
popaprite i nauljite. Ostatak tijesta razvaljajte u veličini lima
i položite na nadjev. Zatvorite krajeve na način "donja preko gornje".
Nauljite i ostavite 15 minuta. Pecite u vrućoj pećnici oko 35 minuta.
Pečeno ponovo nauljite i ostavite 15 minuta pokriveno platnenom krpom.